“Winst door voeding; door kleine aanpassingen in de voeding valt er veel te winnen”

Als topsporter heb ik ervaren dat voeding het verschil kan maken. Mijn interesse en passie in sport en voeding heb ik weten te verenigen in mijn beroep: sportdiëtist; nu al 25 jaar. Naast de theorie begrijp ik als geen ander de praktijk: als ex-topsporter heb ik op voedingsgebied zelf nagenoeg alles getest en ondervonden. Ik spreek de taal van de sporter.

Carlien Harms - Sportdiëtist

Als ex-topsporter (ik was begin jaren ’90 de snelste vrouw op de 10 km op de atletiekbaan met een Nederlands record van 32.22 min), heb ik mede door een goed uitgebalanceerde voeding en de juiste timing vele mooie sportprestaties neergezet. En nu ook nog steeds als fervent sporter: ik beoefen sinds 2014 de sport bikejoring (mountainbiken met je hond). Afgelopen seizoen won ik een gouden medaille op het Wereld Kampioenschap bikejoring in Polen.
Ook in mijn werk ben ik op het hoogste niveau bezig: Ik ben lid van Team Voeding van NOC*NSF waarbij ik samen met een kleine groep collega sportdiëtisten de Olympische sporters naar RIO heb begeleid. We zijn op het moment druk bezig met de voorbereidingen op de Olympische spelen in Tokio (2020).
Daarnaast begeleid ik doorlopend de volgende teams:

  • TeamNL_Handbal Dames
  • TeamNL_Atletiek (Paralympisch)

Ik ondersteun sporters met de meest ‘up to date’ voedingsadviezen. Ook in mijn eigen praktijk zie ik veel wedstrijdsporters maar ook recreatieve sporters die problemen ondervinden met voeding rondom en tijdens het sporten. Zoals bijvoorbeeld mensen die zonder buikpijn een marathon willen uitlopen of voetballers die af willen van spierpijn na intensieve training. Maar ook afvallen in combinatie van een intensief sportprogramma gaat niet altijd goed en heeft zeker zijn specifieke aandachtsgebieden. Daar kan ik u uitstekend in adviseren. Het niveau van presteren maakt voor mij niets uit; als er maar een bepaalde gedrevenheid in de persoon is om iets te willen bereiken. Dan ga ik er ook voor! Ik streef naar het optimaal haalbare binnen de mogelijkheden van de persoon en omstandigheden; dat is elke keer weer een uitdaging!
Ik werk samen met sportverenigingen en sportbonden. Naast de persoonlijke begeleiding van sporters op alle niveaus, verzorg ik regelmatig presentaties, bijscholingen en workshops op het gebied van sport en voeding. Samen met collega Tiny Geerets heb ik 4 boeken geschreven: het Sportkookboek deel 1 en 2, de Sportvoedingswijzer en als laatste de Sportvoedingsatlas (zie de pagina Sport(kook)boeken).

Meldt u aan via mijn online aanmeldingsformulier.

Aanmeldingsformulier